Author Topic: Age Of Empires Online  (Read 2294 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Хлеб Тонус

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 453
 • Karma: +1/-1341
Age Of Empires Online
« on: April 02, 2012, 11:33:56 PM »
Dok cekamo neki kvalitetan naslov, ili betu za neki kvalitetan naslov...
instalirao sam veceras ponovo ages of empires online...


evo moj review prve bete:

Novi spektakl iz Microsoft Game Studios kuhinje (trenutno u BETA fazi, sa podignutim NDA) je AGE OF EMPIRES: ONLINE. Reciklirana stara franšiza u vešto sklopljenoj kombinaciji MMO i RTS elemenata, nam pruža verovatno najkompleksniji nastavak. Iako mnogi tvrde kako će igra biti pay 2 win, postoji ogroman prostor za maksimalno uživanje u igri, bez ikakvih dodataka koliko je autor ovog testa uspeo da vidi do 28. levela od maksimalnih 40 (u BETA verziji). Razvonijni tim Gas Powered Games, koji radi na igri je projekat preuzeo od Robot Entertainment. Tačan datum izlaska igre još uvek nije poznat, ali se očekuje tokom 2011. godine.

 Jedini problem koji možete imati u startu su već poznati bug-ovi sa Games For android Marketplace aplikacijom, i android Live! ID sign in assistantom (pogotovo pod Win XP). Ali nemojte dopustiti da vas Microstoft pobedi u ovoj situaciji, već probajte potražiti rešenje kako bi uspetli da instalirate ovo malo remek delo.

 Samu igru možete igrati solo ili coop modu sa prijateljima, ali se neki questovi mogu preći samo solo ili samo u coop modu, dok vam ostali pružaju opciju odabira. Friend lista je zasnovana na GFWL servisu i ujedno je solidno implementirana kroz UI igre, a sa prijateljima koji su online formirate party, pri čemu svako može igrati svoj quest, dok party leader ne pozove coop quest ili VS match što naravno možete da prihvatite ili odbijete.

 Zvanični sajt igre: http://ageofempiresonline.com/
 Opširnije


 Na početku igre imate mogućnost odabira samo Grka, za igranje kampanje, jer je ostatak materijala nedostupan u BETA fazi. Kada odaberete naziv svog grada, igra vas postavlja u njegov centar, gde se možete obratiti NPC karakterima, na isti način kao što bi ste to uradili u nekom MMO naslovu i preuzeli quest-ove.


 Generalno, questove takode možemo podeliti na:
- primarne, pri čemu uspešnim završavanjem istih otvarate nove lokacije na mapi u vidu gradova i regija,
 - sekundarne, od kojih su neki repeatable (uglavnom time based), što znaci da isti quest možete odigrati nekoliko puta, ali za svaki sledeći put imate manje vremena za uspešno obavljanje zadatka. Naravno ako završite quest za finalno minimalno vreme, uglavnom sledi i vredna nagrada, u vidu nekog specijalnog itema koji ce vam mnogo pomoći u daljoj igri.


 Za svaki quest zavisno od težine i levela na kome ste u tom momentu dobijate:
- XP poene, koji služe za level up,
 - Empire poene (žetone), koji služe za kupovinu raznih item-a,
 - zlatnike, koji se koriste u glavnom gradu,
 - loot chest, otvarate mystery kovčeg u kome se može naći bilo šta od opreme, recepata, oružja, štitova, town advisora, itd.
 - možete dobibiti poene (žetone), za određenu regiju u kojoj se nalazite, sa kojima možete kupovati u gradskim šopovima te regije.


 Kada dostignete peti level, dobijate prvi coop quest i od tada pa nadalje, možete igrati u coop modu. Takođe vam se otvaraju nove opcije za gradnju u vašem glavnog gradu.

Možete napraviti prvi Craftsman centar, u njemu možete odabrati da naučite dve kategorije Crafting škola od sledećeg izbora: Archer school, Infantry school, Religion school, Construction school, Engineering school, Cratfsman school, Cavalry school i tako dalje. Tada stičete mogućnost da u vašim gradskim šopovima kupite blueprint za škole koje ste izučili, te ih sagradite na lokaciji koju odaberete u vašem gradu. Nakon toga, skupljate recepte za proizvodnju raznih elemenata, armora, oružja, štitova, consumable item-a (to su stavke koji se koriste kao powerup u samim questovima ili vs partijama, a potrošni su). Naravno, za njihovu proizvodnju potrebni su vam elementi poput jelove daske, kameni blokovi, životinjska krzna, itd. Pomenuti materijal za craftovanje se može kupovati u šopovima za zlatnike, ili ga možete sami proizvoditi izgradnjom kamenoloma, drvara, kožara u vašem gradu, pri čemu izrada istog materijala ne zahteva ništa osim vremena. Vreme se naravno računa i kad ste offline, ali je za proizvodnju recimo jedne daske od jelovine potrebno 30 minuta. Materijal možete skinuti iz proizvodnje u magacin tek kada je izradjen 100/100 (tj. 1 stack).


Ukupno možete posedovati 8 fabrika za proizvodnju materijala, bilo da imate 5 kožara i 3 kamenoloma, ili od svake industrije po jednu. U kasnijim levelima, nabavljaćete recepte za proizvodnju drugih materijala (hrastove daske u drvari, granitne blokove u kamenolomu), pri čemu za iste treba ponekad i znatno više vremena, ali taj materijal uvek možete solidno prodati drugim igračima ako ga sami ne iskoristite. Lepa stvar je što takode jeftinije možete kupovati potreban materijal od drugih korisnika, jer bi ste za njega u šopovima platili minimum 200% više. Razmena materijala ide preko Ambasade, koji svaki grad poseduje. Na public kanalu pratite šta ko prodaje, odnosno šta ko želi da kupi, kada tamo dogovorite kupoprodaju, napišete mail preko ambasade, attach-ujete item iz magacina i čekirate da li ta osoba treba da plati i koliko za item koji šaljete, te navedenom stiže brod u luku sa porukom, koju kada otvori i potvrdno odgovori vama istim putem stiže novac (tj. zlatnici).


Levelovanjem dobijate po 3 poena, za rasporelu na Technology tree koji se osnovno deli na tri grane:
 - Economy, gde odabirete razne nadogradnje za storehouse, walls, watchpost, docks i town centar,
 - Military, gde otključavate nove klase vojske i dajete poene za ingame mogućnost nadogradnje jedinica,
 - Utility, gde dajete level poene za market, armory (koja na questovima izučava veštine iz military grane), akademiju i guard towers upgrade.

 Ako se krenuli pogrešnim putem, resetovanje poena na ove tri grane nije skupo, te za malu količinu golda, možete totalno promeniti raspoređene poene prema vašim potrebama koje ste uvideli u toku same igre.

 U samom glavnom gradu, takođe se nalazi Equipment hall, mesto na kome dodajete razne iteme vašim jedinicama i zgradama kao što su: oružja, štitovi, oklopi, ojačanja za zgrade, brodove, siege weapons itd.

 Pored ove podele, itemi se dele i na MMO način po bojama tako da ćete imati isti item varijanti:
 - Common (sivi),
 - Uncommon (zeleni),
 - Rare (plavi),
 - Epic (ljubičasti).
 Zavisno od ove klase je i cena samog itema na "crnom tržištu" između korisnika, ali i zbog funkcije koju item obavlja.
Kroz questove, pronalazite i Treasure, koje uglavnom čuvaju dobro opremljeni vojnici neutralnog ponašanja, odnosno neće vas napasti osim ako vi njih napadnete prvi. U zavisnosti od jačine čuvara, dobićete jedan/dva ili tri mystery kovčega opisana u početku ovog teksta.

 Takođe, kroz questove dobijate i važne građevine poput:
- Advisor Hall, služi za pozivanje town advisora, koji imaju razne funkcije: pojeftinjuje izradu farmi, ubrzava proizvodnju vojske, smanjuje cenu prelaska iz Age-a u Age, dozvoljava proizvodnju specijalnih jedinica u fortress-u. Za svaki Age, možete imati AKTIVNOG samo jednog advisora, ali ih možete dodati u neograničenoj količini da budu neaktivni u Advisor hall-u i menjati ih po potrebi. Jednom pozvan advisor se više ne može vratiti u inventar i prodati/proslediti drugim igračima. A njihova podela po bojama se odnosi na njihovu produktivnost u procentima.
 - Treasury, zgrada koja broji vaše pare , ali i prikazuje aktivnost drugih igrača, ako su došli kod vas u grad da kupuju za zlato. Od svake prodaje u vašem gradu, dobijate 5% utrošenih zlatnika.
 - Arene, postoje dve arene koje možete izgraditi u gradu, jedna služi za public PvP, a druga za Party PvP.
 - Custom quest house, kućica koja ima mogućnost da posetiocima vašeg grada daje jedan custom quest, a prodaje se na crnom tržištu za pozamašnu svotu golda. Autor ovog teksta je uspeo da kupi za sada jednu, ali prepostavka je da će na levelima od 34. pa nadalje, toga biti u loot kovčezima.
 - Mo's Mysterium shop, interesantna građevina, (takđje urnebesno vredna na crnom tržištu) iz razloga što prodaje mystery kovčege za od 100 do 400 golda, uredno složene po levelima koji za koji vam treba, a to je ujedno gotovo jedini način da za malo golda, na nižim levelima dođete do Epic (ljubičastih itema) koji su uglavnom precenjeni na crnom tržištu. Naravno, može vam se desiti da dobijete i nepotrebne stvari, ali deo golda možete vratiti prodajom istih, u standardnim šopovima u svom gradu. Što više ljudi namamite da kupuju u navedenom šopu kod vas u gradu, 5% po transakciji od 400 golda već nije malo.

Od građevina koje su najbitne za grad, naravno ćemo izdvojiti magacine. Blueprintove kupujete u šopovima, a razlikuju se po broju slotova. Postoje od 8 do 20 slotova, a ukupno možete posedovati samo 5 magacina, odnosno maksimalno 100 itema.
 Consumable itemi se mogu slagati u jedan slot po 20 komada, dok potrošni materijal tipa daske, koža, kamen, po 100.

 Za sve ostalo, preporučujemo vam da instalirate igru i probate. Verujemo da će njome biti oduševljeni čak i oni kojima RTS žanr nije jača strana, jer je uvek tu neko od ortaka sa većim levelom, da popravi stvar u coop modu.


 Kratak video sa pregledom menija i zgrada u glavnom gradu:
Age Of Empires Online: menus


Tutorial video za time based quest, čijim uspešnim završavanjem dobijate vredan item za villagere.


AOE Online: 10 farms in less than 5 minutes quest
zmay:mislim da je juce bio najgori dan u mojoj gaming istoriji, mozda je jedino gori kad su me tukli neki chobani kad nisam hteo da se sklonim sa final fight automata u prdekani da bi oni igrali
zmay:bio sam na korak da zaplacem
zmay:od danas drugacije pricam sa ivanom, mislim da te sad razumem
Ima jedan deckic koji voli da vileni po svim poznatim i nepoznatim forumima pa mi sinoc stize sms kako je filpan pronaso svoja jaja i konacno se javio negde
──────▄ ▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█
───▄▄██ █ ОВАЈ КАМИОН ИДЕ НА ДОЧЕК ВОЈВОДЕ ШЕШЕЉА!
▄▄▄▌▐██▌█ КО ХОЋЕ ДА УЂЕ - лајк!
███████▌█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
▀(@)▀▀▀▀▀▀▀(@)(@)▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀(@)▀▀▀▀▀▀(@)(@)▀

Offline Хлеб Тонус

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 453
 • Karma: +1/-1341
Re: Age Of Empires Online
« Reply #1 on: April 03, 2012, 01:51:50 PM »
anyone?
zmay:mislim da je juce bio najgori dan u mojoj gaming istoriji, mozda je jedino gori kad su me tukli neki chobani kad nisam hteo da se sklonim sa final fight automata u prdekani da bi oni igrali
zmay:bio sam na korak da zaplacem
zmay:od danas drugacije pricam sa ivanom, mislim da te sad razumem
Ima jedan deckic koji voli da vileni po svim poznatim i nepoznatim forumima pa mi sinoc stize sms kako je filpan pronaso svoja jaja i konacno se javio negde
──────▄ ▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█
───▄▄██ █ ОВАЈ КАМИОН ИДЕ НА ДОЧЕК ВОЈВОДЕ ШЕШЕЉА!
▄▄▄▌▐██▌█ КО ХОЋЕ ДА УЂЕ - лајк!
███████▌█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
▀(@)▀▀▀▀▀▀▀(@)(@)▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀(@)▀▀▀▀▀▀(@)(@)▀

Offline Darth Jar Jar

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Posts: 128
 • Karma: +5/-2
Re: Age Of Empires Online
« Reply #2 on: April 03, 2012, 05:14:08 PM »
Igracu ako uspem da nateram govno od GFWL da me slusa  >:(
2SaiNt4U:Ubio me je jebeni bot kundakom!
2SaiNt4U:Matori jesi li svestan da im je taj bot dobio partiju?
2SaiNt4U:Taj bot ima jedan jedini kill.
2SaiNt4U:Tom botu treba dati 1000 poena.
2SaiNt4U:Nemam force...ovaj imam...ali mi je bitan.

Offline FakeBlood

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 320
 • Karma: +10/-2
Re: Age Of Empires Online
« Reply #3 on: April 03, 2012, 05:36:59 PM »
ne kosta da se proba...
-What we’re dealing with here is a total lack of respect for the law-

Offline Darth Jar Jar

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Posts: 128
 • Karma: +5/-2
Re: Age Of Empires Online
« Reply #4 on: April 03, 2012, 11:20:53 PM »
Konacno sam uspeo da pokrenem igru.U kom realmu igras?
2SaiNt4U:Ubio me je jebeni bot kundakom!
2SaiNt4U:Matori jesi li svestan da im je taj bot dobio partiju?
2SaiNt4U:Taj bot ima jedan jedini kill.
2SaiNt4U:Tom botu treba dati 1000 poena.
2SaiNt4U:Nemam force...ovaj imam...ali mi je bitan.

Offline Хлеб Тонус

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 453
 • Karma: +1/-1341
Re: Age Of Empires Online
« Reply #5 on: April 04, 2012, 12:58:04 AM »
atina 1 valjda, uzeo sam celts
zmay:mislim da je juce bio najgori dan u mojoj gaming istoriji, mozda je jedino gori kad su me tukli neki chobani kad nisam hteo da se sklonim sa final fight automata u prdekani da bi oni igrali
zmay:bio sam na korak da zaplacem
zmay:od danas drugacije pricam sa ivanom, mislim da te sad razumem
Ima jedan deckic koji voli da vileni po svim poznatim i nepoznatim forumima pa mi sinoc stize sms kako je filpan pronaso svoja jaja i konacno se javio negde
──────▄ ▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█
───▄▄██ █ ОВАЈ КАМИОН ИДЕ НА ДОЧЕК ВОЈВОДЕ ШЕШЕЉА!
▄▄▄▌▐██▌█ КО ХОЋЕ ДА УЂЕ - лајк!
███████▌█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
▀(@)▀▀▀▀▀▀▀(@)(@)▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀(@)▀▀▀▀▀▀(@)(@)▀

Offline Darth Jar Jar

 • Administrator
 • Full Member
 • *****
 • Posts: 128
 • Karma: +5/-2
Re: Age Of Empires Online
« Reply #6 on: April 04, 2012, 09:27:49 AM »
Naisao sam na mnogo dobar trailer  ;D ,a pritom sam naucio koja vestina ti treba da napravis strelu  :P

Age of Empires Online - Full Cinematic Trailer
« Last Edit: April 04, 2012, 09:29:24 AM by Gwynbleidd990 »
2SaiNt4U:Ubio me je jebeni bot kundakom!
2SaiNt4U:Matori jesi li svestan da im je taj bot dobio partiju?
2SaiNt4U:Taj bot ima jedan jedini kill.
2SaiNt4U:Tom botu treba dati 1000 poena.
2SaiNt4U:Nemam force...ovaj imam...ali mi je bitan.

Offline FakeBlood

 • Global Moderator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 320
 • Karma: +10/-2
Re: Age Of Empires Online
« Reply #7 on: April 04, 2012, 02:19:47 PM »
Danas skidam, Sainte, spremi se za bejbisiting...
-What we’re dealing with here is a total lack of respect for the law-

Offline Хлеб Тонус

 • Administrator
 • Sr. Member
 • *****
 • Posts: 453
 • Karma: +1/-1341
Re: Age Of Empires Online
« Reply #8 on: April 04, 2012, 02:44:10 PM »
kk ;)
zmay:mislim da je juce bio najgori dan u mojoj gaming istoriji, mozda je jedino gori kad su me tukli neki chobani kad nisam hteo da se sklonim sa final fight automata u prdekani da bi oni igrali
zmay:bio sam na korak da zaplacem
zmay:od danas drugacije pricam sa ivanom, mislim da te sad razumem
Ima jedan deckic koji voli da vileni po svim poznatim i nepoznatim forumima pa mi sinoc stize sms kako je filpan pronaso svoja jaja i konacno se javio negde
──────▄ ▐▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀█
───▄▄██ █ ОВАЈ КАМИОН ИДЕ НА ДОЧЕК ВОЈВОДЕ ШЕШЕЉА!
▄▄▄▌▐██▌█ КО ХОЋЕ ДА УЂЕ - лајк!
███████▌█▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄█
▀(@)▀▀▀▀▀▀▀(@)(@)▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀(@)▀▀▀▀▀▀(@)(@)▀