Guild Wars 2 uskoro izlazi

 

gw2

Posle 5 godina mukotrpnog iščekivanja, došao je i taj dan! Guild Wars 2 launch je zakazan za 28.08.2012. a headstart, za one koji su izvršili prepurchase je 25.08.2012.

Guild Wars 2 je naslov koji je podigao mnogo prašine u MMO zajednici, posebno u poslednjih godinu dana, od kada je širim narodnim masama postao dostupan u vidu bete prvo javne po sajmovima a kasnije i u vidu closed beta vikenda za igrače sa prepurchase kopijama.

Tvorci igre su obećavali dosta toga, ali to je već postala praksa svih MMO developera u poslednjih nekoliko godina. Ono što GW2 deli od drugih je to što je većina obećanja i ispunjena.

 

 

Guild Wars 2 je najavljen kao revolucija u žanru. Nabrojaćemo neke od stavki koje GW2 čine revolucionarnim:

 

  • Nema mesečne pretplate - cela igra (pod tim podrazumevamo PvP i PvE) se može preći bez dodatno uloženog novca. Developeri će profit ostvarivati preko game shopa u kome se nalaze, uglavnom, kozmetičke stvari koje neće preterano uticati na gameplay.

  • Nema „svetog trojstva“ - Za one neupućene, ovaj termin u MMO zajednici označava striktnu podelu klasa na tri uloge:

 

Tank – zadužen da bude „topovsko meso“, da radi agro mobova, nema preterano veliku ulogu u ubijanju istih i od njega se očekuje da ima dosta healtha i dosta armora i da preživi (klase: Warrior, Paladin itd)

Healer – zadužen da pazi na „zdravlje“ u party-ju, radi resurrection i heal-uje (klase: Monk, Priest itd)

DPS – glavni damage dealer, zadužen da stoji sa strane i ubija mobove, uglavnom ima „tanji“ armor i veliki dmg output. (Klase: Ranger, Assassin, Rogue, Mage itd)

 

U GW2 nema restrikcija po klasama, dakle ne postoje „dedicated“ uloge. Svaka klasa, u hodu, može preuzeti svaku ulogu tj. svaku klasu možete igrati onako kako mislite da treba.

  • Dinamična borba u kojoj igrač mora paziti na svoje pozicioniranje, može aktivno izbegavati protivničke napade, kombinovati napade sa svojim saborcima, kao i pratiti reakcije protivnika.

  • Nema klasičnog quest sistema - world questovi ne postoje, zamenjeni su world event-ovima. Ovi eventovi mogu biti aktivirani od strane igrača, po random principu, ili mogu biti deo lanca eventova. Dakle nema klasičnih „uzvičnika“ iznad glave NPC-a. Eventovi aktivno utiču na izgled sveta, u zavisnosti od toga da li su uspešno rešeni ili ne. Takođe, igra poseduje mehaniku kojom detektuje broj aktivnih igrača u event zoni i na taj način skalira težinu istog. Igrači, u zavisnosti od doprinosa u rešavanju eventa, dobijaju nagradu. Pored ovih world eventova, postoji i klasičniji, personal story koji se igra kao klasičan RPG ali vam pruža mogućnost da sa sobom povedete i druge igrače (do pet igrača u party-u) i koji prati priču i lore same igre.

  • Minimum grinda - ukoliko ga i ima, tvorci igre su se potrudili da on ima neki smisao i da ne narušava imerziju. Obzirom da u PvP-u svi igrači odmah dobijaju max lvl kao i gear nema pritisaka za grindovanjem što bolje opremom da bi bili što kompetitivniji.

 

Ovo su samo neke od stavki koje Guild Wars 2 izdvajaju od trenutne konkurencije. Da developeri nisu dali prazna obećanja uverili smo se prethodnih meseci, obzirom da je igra bila dostupna u beta vikendima.

Osim gameplaya, igra je veoma dobro tehnički ispolirana i odaje utisak igre koja je pravljena lagano i bez žurbe. Najveća zamerka dolazi sa strane optimizacije beta klijenta koji je zadavao probleme i igračima sa high-end konfiguracijama, ali kako je vreme odmicalo, zahtevnost je drastično smanjena. Ostaje obećanje developera da će aktivno raditi na optimizaciji i nakon izlaska igre.

KRATKE VESTI

AMD Catalyst 14.11 beta su izašli ...

 

PRIJATELJI SAJTA

pcaxe Nocturne
nacionalna klasa  esport

PREPORUČUJEMO

lanoirewitcher2trine2batman acalan wakegw2saints row iiithe walking deadtorchlight 2borderlands 2