Red Orchestra 2, kao e-sport naslov

 

ro2Tipično za svaku igru koja dolazi zajedno sa etiketom "teške", biva brzo zaboravljena od strane masovne publike u iščekivanju još jednog nastavka Call Of Duty serijala. Naravno,  ne bude tako sa svakom igrom, pogotovo ne sa onima koje su glavna sredstva e-sport zajednica. Međutim, neke igre koje se zasnivaju na aspektu realizma, kao što su Operation Flashpoint i Armed Assault 2, nikada neće ugledati svetlost dana u e-sport smislu, zbog nedostatka faktora "zabave".

 

 

Naravno, te igre koje se zasnivaju na realizmu su sporijeg tempa i nisu lake niti u jednom smislu. Međutim, da li je to sve što je potrebno za igru da postane e-sport naslov? Ne mislimo da jeste. Red Orchestra 2 je strateški izbalansirana i timski orijentisana igra, koja ima svoje spore i brze trenutke, i u nijednom trenutku ne manjka intezitetom akcije. Ako ništa drugo, Red Orchestra 2 je dostojan konkurent za e-sport scenu, takođe i bez premca u onome što postiže u svojoj kategoriji, urpkos brojnim igrama sa tematikom Drugog svetskog rata.

Iako se to ne može tvrditi, Red Orchestra 2 bi u saradnji sa RO Ladder, ESL i ClanBase mogao ostaviti dublji trag u takmičarskom svetu. Za sada jedini web portal, koji je okupio RO2 igrače i organizovao "Opening Cup", sa realnim kašnjenjem iz jednostavnog razloga što do sada spectator mode i demo recording nisu bili u potpunosti usklađeni sa Punkbuster zaštitom, što je automatski povlačilo pitanje provere legitimnosti igrača u smislu eventualnog varanja.

Imajući u vidu da trenutno ne postoji na pomolu rival, koji bi na takmičarskom planu ponudio nešto slično, onome što nudi Red Orchestra 2, vredi posveteti joj vremena, iako vas na prvi pogled odbije sivilo ruševina Staljingrada i neprijateljski hitac iskusnog, dobro sakrivenog snajperiste.

Pre samo nekoliko dana, objavljen je novi teaser trailer za besplatnu RO2 modifikaciju "Rising Storm". Pomenuta modifikacija će prebaciti ratište na potpuno novu lokaciju - WWII Pacifik. Kako i sama situacija nalaže, snage će odmeriti jedinice američke mornaričke pešadije i elita japanske imperijalne armije. Očekivano je da će u skorije vreme stizati sve više informacija o pomenutom modu, kao što je nedavno u javnost pušten i kompletan SDK za razvoj Red Orchestra 2.

KRATKE VESTI

AMD Catalyst 14.11 beta su izašli ...

 

PRIJATELJI SAJTA

pcaxe Nocturne
nacionalna klasa  esport

PREPORUČUJEMO

lanoirewitcher2trine2batman acalan wakegw2saints row iiithe walking deadtorchlight 2borderlands 2